Skip to main content

HEADS UP

Small Announcement :

"All The designs that were published by me Under the name of "Moatasem Esmat" or "MASA" whether in lower case letters or upper case letter, Are now Copyright Protected. Copying the designs or modifying the works is completely prohibited, as "MASA" is now a registered trademark in every country"

You may publish anything posted by me as long as it will be published under my name only.

Note: this action was required due to the fact that one of my works was published without authorization, leading me to registering "MASA" for preventing such actions from happening, and protecting my works by the law.  

THANK YOU !

Comments

Popular posts from this blog

Book Clock by Masaaki Hiromura

The graphic designer Masaaki Hiromura has installed what is perhaps the most analog, digital clock ever. It’s comprised of an ever-repeating video loop featuring 3 books, each representing the hours, minutes and seconds of a single day. A hand neurotically and relentlessly flips through the pages as if to remind us that time never stops moving.
It’s currently on view at MUJI in Shibuya, which just underwent a major renovation and reopened at the beginning of this month.


via Spoon & Tamago .

NEXUS Museum.

Dear all, I was a participant in the international competition "Natural City". The goal was to design a natural sciences museum in the city of Berlin. The following is the briefing:


Project Brief:

The building volume sits gently within the urban landscape and is articulated as an assembly of a various majestic geometries that were formed from the natural flow of the site. Together they form an intricate structural composition that is both solid and

symbolic. Integrating an inner green court serves as an exceptional view from the inside as well as serving the purpose of a more sustainable design that will help lowering the heat gain levels in summer. Also, green roofs were integrated as part of the concrete structures, giving the feel of the structure's age and belonging to the site.
From the inside, a continuous exhibition space lines is the basis creating a new type of journey for visitors flowing along the project’s axis.
The museum’s roof defines an iconic silhouette that …